Happy Hall – Do It Together
Nu veel ouders en kinderen thuis zijn vanwege de Corona-maatregelen is alles even anders. De school is dicht, veel ouders werken thuis en het huis is vol. Dat is niet altijd makkelijk en er kunnen irritaties ontstaan.
Samen stilstaan bij hoe het met jou en je gezin gaat kan jullie helpen in deze tijd. Met deze speciale Do It Together versie van Happy Hall creëer je letterlijk een plek in huis om even stil te staan bij jouw emoties en bij die van de andere gezinsleden. Zo weet je hoe het met iedereen gaat, hoe je iemand blij kan maken en wanneer je iemand beter met rust kan laten.
Iedereen met een A4 zwart-wit printer kan ermee aan de slag. Je kunt hem zo vaak gebruiken als je maar wilt, en delen met wie je wilt.

Namens innovatiewerkplaats voor de jeugdzorg Garage2020 en social design studio echter ontwerp wensen we je veel plezier!
Heb je geen printer, en wil je graag deze #HappyHall-DoItTogether gebruiken, lees dan hier verder.

De challenge:
In 7 dagen tijd ga je met het hele gezin (vanaf ongeveer 6 jaar) aan de slag met emoties. Jullie starten met het maken van een Emotiekalender, een speciale Do It Together versie van Happy Hall. Iedere dag vul je in hoe jij je voelt en hoeveel energie je hebt. Hier ben je elke dag 1 minuut mee bezig. Daarna volgen nog twee kleine uitdagingen waarin je elkaar beter leert kennen. Elke uitdaging duurt zo’n 30 minuten.

From Happy Hall with love
Deze Happy Hall #Do it Together is geïnspireerd op de Happy Hall die we al eerder hebben ontwikkeld en getest. Verschillende partijen hebben bijgedragen aan Happy Hall, en we zijn erg blij met deze samenwerkingen.
Eén van de resultaten van project Happy Hall voor pleegzorg is het spel De kat is Kwijt. In dit project werken echter ontwerpMuzusSpirit en Garage2020 samen om de succesfactor van plaatsing in een pleeggezin te vergroten.

Printinstructies:
Pagina 1,3,4,5,6, 7 en 9 print je één keer uit.
Van pagina 2 (de Emotiekalender) en pagina 8 (Blijmakers) print je er één uit per gezinslid.

>> Dus als jullie met z’n vieren zijn, dan printen jullie pagina 2 en pagina 8, vier keer uit. Belangrijk is om pagina’s niet dubbelzijdig te printen.

Maken jullie foto’s van de Emotiekalenders? Of tijdens het knutselen?  We vinden het heel leuk om ze te ontvangen. Mail ze naar info@happyhall.nl of deel via social media met de #HappyHall-DIT en #HappyHall
Ps: wil je jouw foto’s delen, maar liever niet herkenbaar in beeld? Dat kan! Laat het even weten, dan zorgen wij ervoor dat jullie gezichten een stickertje krijgen 🙂

Wil je op de hoogte gehouden worden van Happy Hall nieuws en andere ontwikkelingen? Laat dan hieronder jouw mailadres achterWil je nog een week langer de Emotiekalenders invullen? Download hieronder de extra pagina’s:

Achtergrond informatie
Op dit moment werken we (echter ontwerp, Muzus en Garage2020) samen aan project Happy Hall voor pleegzorg met het spel De kat is Kwijt. Vanaf 30 maart start de pilot waarbij pleeggezinnen het spel één maand in gebruik kunnen nemen. We zijn nog steeds op zoek naar pleeggezinnen. Wil jij meedoen?

We zoeken bestand pleeggezinnen met een langdurige en voltijd plaatsing waarbij het pleegkind minder dan een jaar geleden is geplaatst. Voor de pilot richten we ons op gezinnen met pleegkind(eren) tussen de 6 en 12 jaar.  Meer informatie in deze flyer, of neem contact op via info@happyhall.nl