Happy Hall gaat uit van een simpel en herkenbaar uitgangspunt: een fijne thuiskomst kan een enorme invloed uitoefenen op je stemming. Door in de hal even te stoppen en passanten te vragen stil te staan bij hun stemming wil Happy Hall positieve verbindingen tussen gezinsleden versterken. Dit met als ambitieus einddoel het verminderen een negatieve spiraal die kan leiden tot uit huis plaatsing. Als Happy Hall mensen stil kan laten staan bij thuiskomst, hoe kunnen we dat moment dan het beste gebruiken om stemming op een positieve manier te beïnvloeden? Happy Hall is op in een prototype op kleine schaal getest (10 gezinnen) en is nu klaar voor de volgende ontwikkelstap.

Ruim 45 personen hebben een prototype van de Happy Hall (de eerste versie van het product) getest. Hieronder een aantal ervaringen van gebruikers:

“Ik vind het lastig om knuffels te geven en te ontvangen. Doordat iemand een sticker van een knuffel bij mij plakte, kon ik de knuffel ook echt fysiek in ontvangst nemen.” Lynn (12)

“Toen ik bang was zette ik dat op de Happy Hall. Daarna hadden we het er met elkaar over, en was ik minder bang.” Lieve (9)

“Ik keek eerst even op de Happy Hall voordat ik aan een van mijn broers vroeg om met me te spelen.” Sjors (9)

“Happy Hall was voor mij elke dag een verassing. Ik kon zien hoe het met iedereen gaat en dit is iets dat ik zelf niet goed kan inschatten.” Kay (14)

Happy Hall is een van de projecten van Garage2020, opgericht door Spirit Jeugdhulp Amsterdam. “Garage2020 is een werkplaats om vraagstukken binnen de jeugdhulp vanuit een andere invalshoek te bekijken. We definiëren en ontrafelen bestaande problemen en komen met nieuwe oplossingen, zoals voor complexe vechtscheidingen.” Met Happy Hall werkt Garage2020 samen met Willemieke van den Brink-Gouwentak, social designer bij echter ontwerp.